Amor’vino

Startpagina

Parkeergelegenheid altijd binnen 90 sec. Wandelafstand | zie rubriek “contact” - “hoe bereik je ons”

SERVICE : Maak op uw gemak uw keuze in de winkel. Wij brengen uw bestelling naar uw wagen.

Home > Bedrijfsinfo

AMOR'VINO : ITALIAANSE WIJNEN EN SPECIALITEITEN

Voorstelling van ons bedrijf


Vanuit onze passie voor Italiaanse wijnen zijn wij sinds november 1999 gestart met een wijnhandel in Italiaanse wijnen. Daarbij is het altijd onze betrachting geweest om de Italiaanse wijnen rechtstreeks te importeren van bij de wijnbouwer. Door de jaren heen is onze wijnhandel uitgegroeid tot een heuse speciaalzaak in Italiaanse wijnen met referenties uit nagenoeg alle belangrijke wijngebieden in Italië.

 

Italië heeft een zeer rijke wijncultuur, zodat het voor ons een aangename opgave is om ons daarin te specialiseren.

Italië is niet alleen één van de grootste wijnproducenten in Europa, maar biedt vooral een enorme diversiteit aan wijnen in verschillende prijsklassen en dit met autochtone druiven die u nagenoeg niet in andere landen aantreft. Elk seizoen garanderen wij nieuwe wijnen uit nieuwe streken. Wij selecteren onze wijnen met een ervaren proefpanel en kennen persoonlijk onze leveranciers. Uit elke wijnstreek waar wij de wijnen van aanbieden maken wij een strenge voorselectie  om u de meest typische producten in de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor te stellen.

Wij gaan ook op wijnbeurzen in het buitenland om nieuwe " parels " te ontdekken. en bezoeken onze wijnbouwers ter plaatse zodat wij een persoonlijke relatie hebben met onze leveranciers.

 

De wijnbouwers waarmee wij samenwerken, bieden producten aan die gewaardeerd worden omwille van hun eerlijkheid en kwaliteit. Ons assortiment Italiaanse wijnen is van originele herkomst en onderscheidt zich van de producten die u vindt in de grootdistributie.

 

Sinds oktober 2006 kan u terecht in ons wijnhuis Amor'vino te Gent. In onze wijnwinkel vindt u er niet alleen Italiaanse wijnen maar ook Italiaanse specialiteiten. In onze wijnzaak helpt Carine Rampelbergh u heel graag verder.

Zij kan u onder andere adviseren over een passende combinatie tussen wijn en gerecht. Houdt uw cavatappi (kurketrekker ) bij de hand, en geniet van onze exclusieve wijnen.

Vanaf augustus 2013 bieden wij u tevens een ruim assortiment van Italiaanse wijnen met druiven van Franse origine.

Franse cépages maar op Italiaanse terroir !!! Dit zijn zeker wijnen die de liefhebber van Franse wijnen zullen bekoren. Deze wijnen krijgen in onze winkel dan ook een aparte wijnhoek.